Kycklingsallad med apelsin- och myntavinaigrette

Passar till Brut Rosé

RECEPT

En somrig och lättgjord sallad med fräscha smaker som Magnus ofta gör hemma. Passar alldeles ypperligt till såväl Saints & Sinners stilla som mousserande rosévin.

Gör såhär:

Grilla Halloumiosten i skivor och låt svalna något, skär sedan upp i mindre bitar. Skala gurkan dela på mitten, använd en sked för att skrapa ur kärnorna, dela sedan gurkan i mindre bitar. Skär upp kycklingen och jordgubbar i bitar.

Fördela ruccola på ett stort fat och tillsätt Halloumi, gurka, pistagenötter, jordgubbar och kyckling.

Lägg samtliga ingredienser till vinaigretten i en mixer och kör till du har en slät fin konsistens. Häll sedan vinaigretten över salladen och blanda försiktigt med en salladstång så att hela salladen är dressad och väl blandad. Vill du ha mindre vinaigrette så spara lite i en burk med lock i kylskåp, skaka väl innan du använder den igen bara.

INGREDIENSER

SALLAD

  • 1 påse späd ruccola
  • 500 g jordgubbar
  • 50 g skalade och lättrostade pistagenötter
  • ca 200 g Halloumi
  • 1  gurka
  • 250 g grillad kyckling

VINAIGRETTE

  • 1 dl Olivolja (Extra Virgin)
  • 3 msk vitvinsvinäger (rosévinsvinäger funkar också bra)
  • 2 msk flytande honung
  • 1 liten Shalottenlök (om den är för stor kan löksmaken bli väldigt dominant så börja med en halv om du är osäker)
  • 1/2 apelsin
  • 1 kruka färsk mynta
  • 1/2 tsk salt